اعمال جرایم جدید رانندگی ازفردا
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین سردار تقی مهری دوشنبه شب در دیدار با آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید خاطرنشان کرد: امید است در سال آینده که سال 'قانونمندی، انضباط و ایمنی در سفر' نامگذاری شده شاهد کاهش ترافیک و تلفات جاده ای و درون شهری باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: متاسفانه در ۱۰ ماهه سال جاری ۱۴ هزار نفر به خاطر تصادف های جاده ای و درون شهری جان خود را از دست دادند و ۲۶۰ نفر نیز زخمی شدند.
وی افزود: این کشته ها حاصل شش هزار فقره تصادفی بود که از این تعداد سه هزار نفر نیز خود مقصر بودند.
مهری اظهار داشت: در بخش کشته های ناشی از تصادف، ۴۵۰ نفر نسبت به مدت مشابه سال قبل، کاهش تلفات داشتیم. وی افزود: از میان این افراد کشته شده، ۲۲ درصد را عابران پیاده و ۲۴ درصد را رانندگان موتورسیکلت و سرنشینان آنها تشکیل می دهند.
وی ادامه داد: متاسفانه در ۱۰ ماهه سال جاری نیز به دلیل ۱۰۰ هزار تصادف، ۲۶۰ هزار نفر نیز در سراسر کشور مصدوم شدند. مهری با اشاره به میزان خسارت های مالی ناشی از تصادف نیز گفت: در این تصادف ها، برای هر نفر ۱۹ میلیارد ریال برآورد خسارت مالی شده است.
*افزایش جریمه های تخلفات رانندگی
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما حدود ۱۷۱ مورد کد جریمه داریم که در سال جاری ۴۰ مورد آن از ۲۰ درصد تا ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرد و از فردا نرخ جدید تخلفات رانندگی نیز اعمال می شود.
مهری افزود: بیشترین افزایش جریمه، مربوط به رانندگانی است که در حین رانندگی مواد الکلی و … مصرف می کنند و این جریمه چهار میلیون ریال است و جریمه عبور از چراغ قرمز نیز از یک میلیون ریال به دومیلیون ریال افزایش پیدا کرده است.
*آموزش همیاران پلیس
وی با اشاره به اینکه دنبال تغییر رفتار رانندگان و رعایت قوانین رانندگی هستیم، گفت: تمام دانش آموزان را به عنوان همیار پلیس آموزش دادیم که در سفرها مراقب پدر و مادر خود باشند و حتی در صورت تخلف، آنها را جریمه کنند.
مهری با بیان اینکه صندلی کودک درخودروها ضروری است،گفت: متاسفانه ۱۵درصد از کشته شدگان در تصادف ها اطفال هستند و خانواده ها باید بیشتر رعایت کنند.
*سیرنزولی تلفات در کشور
وی با اشاره به روند کاهش تلفات جاده ای در کشور گفت: در سال ۱۳۸۴ که اوج کشته های ناشی از تصادف در کشور بود ما ۲۷ هزار و ۷۰۰ نفر کشته دادیم و این آمار تا پایان سال ۱۳۹۳ به ۱۶ هزار و ۷۰۰ نفر رسید، یعنی در سال ۱۳۹۳ حدود ۱۰ هزار و ۸۸۸ نفر کمتر از قبل کشته دادیم.
مهری خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۴ نیز روند تلفات نسبت به سال های قبل در حال کاهش است امید است بتوانیم با اقدامات و فعالیت هایی که انجام می شود این وضعیت را به پایین ترین حالت ممکن برسانیم.
*شاخص های جهانی تلفات
رئیس پلیس راهور کشور با اشاره به شاخصه های جهانی تصادفات نیز گفت: هر سال در دنیا یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر به خاطر تصادف کشته و ۵۵ میلیون نفر مجروح می شوند.
مهری خاطرنشان کرد: دردنیا همچنین در ازای هر ۱۰ هزار وسیله نقلیه ۷،۷ نفر کشته می شوند، و ما از نظر میانگین جهانی از رتبه ۲۲ به رتبه ششم رسیدیم، ولی نسبت به کشورهای اروپایی دوبرابر تلفات می دهیم.
وی گفت: در اروپا از هر ۱۰ هزار وسیله نقلیه حدود ۶،۲ نفر کشته می شوند و وضعیت آنها از ما بهتر است.
*راهکار حل معضل موتورسیکلت ها
رئیس پلیس راهور گفت: قرار شد از مهرماه سال ۱۳۹۵ تولید موتورسیکلت به سمت برقی و دوگانه سوز شدن برود و به صورت فعلی دیگر تولید نشود و این یک اقدام مهم برای مهار این وسیله است.
مهری خاطرنشان کرد: در برخی از کشورها،تردد موتورسیکلت در شهر ممنوع است و ما در کشور از ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار موتورسیکلت حدود هشت میلیون آنها را جریمه کردیم و یک میلیون دستگاه را نیز به پارکینگ ها بردیم.
وی اظهار داشت: در حال حاضر ۵۰۰ هزار موتورسیکلت در سراسر کشور در پارکینگ ها متوقف است که ۲۲ هزار مورد آن مربوط به شهر قم می باشد.
*عدم همخوانی تخلف با مجازات
وی همچنین گفت: گاهی تخلف با مجازت ها هیچ همخوانی ندارد و دنبال هستیم در این زمینه قانون را تغییر دهیم تا قوانینی که برای خودروها وجود دارد برای موتورسیکلت ها هم اعمال شود.
مهری ادامه داد: در جلسه هایی که با دولت داشتیم نیز قرار شد در ازای هر یک دستگاه وسیله نقلیه ای که تولید می شود یک دستگاه خودرو اسقاطی و ۱۰ موتورسیکلت نیز از سیستم خارج شود.
*آمار تلفات در قم
وی ادامه داد: میانگین کشته شدن عابر پیاده در کشور ۴۶درصد ولی در شهر مقدس قم ۵۷ درصد است و نسبت به میانگین کشوری افزایش دارد.
مهری خاطرنشان کرد: شهر قم نسبت به تصادف های درون شهری نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد کاهش داشته و نشانه آن است که مردم قوانین را رعایت می کنند.
رئیس پلیس راهور روز دوشنبه با سفر به شهر مقدس قم با تنی چند از مراجع تقلید دیدار کرد.