اجتماعی و فرهنگی

تنها راه سعادت و پیشرفت جامعه عمل به قرآن است

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین میثم کهن‌ترابی با بیان این‌که «ارزش هر علم به موضوع آن است» اظهار کرد: قرآن شریف‌ترین و ارزشمند‌ترین کتاب‌هاست و کسانی که به گونه‌ای به آن معتقد هستند از آن کسب شرافت می‌کنند.

 

این نخبه قرآنی اظهار کرد: اگرچه فعالان قرآنی به جهت علاقه و تعظیم قرآن به آن روی می‌آورند، اما نمی‌توان از اهمیت محرک‌های خارجی غافل شد و به سادگی گذشت.

 

حق قرآن در مورد احترام به نخبگان قرآنی به خوبی ادا نمی‌شود

 

این دکترای تخصصی علوم قرآن و حدیث اظهار کرد: امروزه در رشته‌ها و حوزه‌های مختلف شاهد حضور نخبگان هستیم و شاید حق قرآن در مورد احترام و بزرگداشت نخبگان قرآنی به خوبی ادا نمی‌شود، گرچه فعالان قرآن هرگز با این هدف پا در این مسیر مقدس نگذاشته‌اند و شاید نیازی به نکوداشت دیگران ندارند، اما به هر حال احترام به نخبگان قرآنی و نکوداشت جایگاه‌شان در جامعه بیانگر نگاه کلان به موضوع قرآن است.

 

این نخبه قرآنی، افزود: باید تصمیم‌گیری و قانون‌گذاری‌ها در سطح کشور در راستای ارزش‌گذاری به فرهنگ قرآن و توجه به آن باشد و هم نهادهای کوچک چون خانواده، مدرسه و سازمان‌های مختلف از ابتدا فرهنگ قرآن و عمل به آن را سرلوحه رفتار خویش قرار دهند و از همه مهم‌تر باید این نگرش در جامعه ایجاد شود که تنها راه سعادت و پیشرفت جامعه عمل به قرآن است و اگر جوامعی که حتی عنوان دینی را بر خود نگذارده‌اند در مسیر پیشرفت قرار گرفته‌اند، تنها به خاطر عمل به دستورات قرآن بوده است.

 

وی یادآور شد: پس از ایجاد چنین نگرشی باید همگان خود را بدان ملزم کنند، رفتار نخبگان و فعالان قرآنی بسیار تأثیرگذار بوده و آن‌ها با عمل شان بهترین مروجان فرهنگ قرآنی هستند.

 

وی درباره برگزاری مسابقات قرآن ادامه داد: به طور کلی هدف از برگزاری مسابقات قرآنی، ارتقاء سطح معارف قرآنی در میان فعالان قرآنی و سپس ترویج آن در جامعه است؛ بنابراین باید میان این مسابقات و دیگر مسابقاتی که برگزار می‌شود، تفاوت قائل شد.

 

کهن‌ترابی تصریح کرد: بهره‌گیری از هدایای مادی و کسب مقام، اولویت اول مسابقه‌ها نیست که اگر چنین باشد آسیب جدی دامن‌گیر قرآن‌آموزان می‌شود، از طرف دیگر چه متسابقین، چه مجریان و چه داوران مسابقات در بوته آزمون عملی هستند؛ چرا که رعایت انصاف، عدل، رقابت سالم و اخلاق قرآنی بیانگر عدم توفیق در هدف برگزاری مسابقات و به نوعی نقض غرض است؛ بنابراین سلامت مسابقات قرآنی یکی از مهم‌ترین و شاید پراهمیت‌ترین مقوله قابل ذکر در این حوزه است.

 

وی تصریح کرد: در سال‌های اخیر نیز از منظر کمی و کیفی و هم گستردگی جغرافیایی و پراکندگی موسسات حفظ قرآن شاهد رشد بسیار خوبی هستیم که ثمره این رشد امروزه با حضور ده‌ها حافظ کل قرآن در هر شهر و منطقه‌ای قابل تصدیق است.

 

کاهش فاصله با سطح مسابقات بین‌المللی

 

این نخبه قرآنی با بیان این‌که «به نظر می‌رسد روز به روز فاصله ما با سطح مسابقات بین‌المللی در حال کاهش است» گفت: همواره متسابقین در هر مرحله‌ای چه شهرستانی، استانی و کشوری نیم نگاهی به مسابقات بین‌المللی داشته و در حال انطباق شرایط خود با آن هستند، گر چه هرسال سطح مسابقات بین‌المللی نیز رو به افزایش است.

 

وی عنوان کرد: یکی از ضروری‌ترین نیاز‌ها، سلامت مسابقات قرآنی است و بیشتر مواقع اینگونه بوده که تردیدی جدی در سلامت آن وجود نداشته، اما‌ گاه با برخی رفتارهای نادرست و دون شأن قرآن روبرو هستیم که امید است با استعانت از قرآن و تلاش در راستای تمسک عملی به آن مرتفع شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا